[ad_1]

Araç veri yönetimi sistemi; üstün güvenlik, yüksek verimlilik ve daha fazla filo çalışma süresi sağlıyor. Şehir içi veya şehirlerarası otobüs filolarının ihtiyaçlarına göre uyarlanmış filo yönetim aracı.

Friedrichshafen (Almanya). Büyük bir araç filosu, araçlar, sürücüler ve elektrikli sürüş sistemleri gibi birçok parçanın etkileşimiyle oluşur. Sorunsuz ve verimli bir çalışma için güzergahlar, yakıt tüketimi, yönetmelikler ve yasal gerekliliklerin birbirleriyle uyum içinde çalışmaları gerekir.

bus-connect-hero-image-v5k.jpg

ZF Bus Connect, otobüs filosu operatörlerinin ihtiyaçlarını karşılayan yeni bir üründür. Gelişmiş bir filo yönetim aracı olarak ZF Bus Connect, toplu taşıma veya özel otobüs operatörlerinin filolarının verimliliğini ve performansını artırmasını ve iyileştirmesini sağlar:

Güvenlik: Kazaları önlemek, belirlenen rota içerisinde kalınmasını sağlamak ve tehlikeli sürüş durumlarını tespit etmek üzere konum ve alan takibi ile sürücü davranışlarının izlenmesi.Verimlilik: Otobüs bazında gerçek zamanlı anlık veri değerlendirmesi, sürüş ve güzergâh planlarının optimizasyonuna olanak tanır ve yakıt ekonomisini iyileştirir.Çalışma Ömrü: Komponentlere gelebilecek olası hasar, aşınma ve yıpranmanın henüz gerçekleşmeden “sezgisel” olarak tespitine imkân veren teknoloji sayesinde aracın serviste geçireceği atıl sürenin kısaltılması ve doğru teşhisin en hızlı şekilde bulut iletişimi üzerinden yapılması sağlanır.

ZF Bus Connect, günümüz koşullarında karşılaşılan elektrikli, içten yanmalı veya hibrit sistemlere sahip her tip otobüs sürüş teknolojisi düşünülerek geliştirilmiştir. Filo yöneticisi, gerçek zamanlı olarak takipteki tüm araçların o anki konumlarını canlı görüntüsü dahil olmak üzere kontrol edebilir, mevcut enerji veya yakıt tüketimini gözlemleyebilir, batarya şarj durumunu kontrol edebilir veya araç parçalarının durumunu, fren aşınmasını ve diğer sistem bilgilerini denetleyebilir.

bus-connect-mockup-new-220822.jpg

ZF Bus Connect’in geliştirilmesinden sorumlu yönetici Florian Freund, “ZF Bus Connect ile otobüs operatörlerine tamamen elektrikli filolara geçiş yapmaları konusunda yardımcı oluyoruz. Araçtan edinilen verilerin analiz edilmesi sayesinde, filonun CO2 ayak izine net bir bakış sunarken enerji veya yakıt tüketimini azaltarak operatörlerin filolarını verimli bir şekilde yönetmelerine yardımcı oluyoruz” dedi.

Hepsi bir arada paket: tek sistem, üç alan

ZF Bus Connect dijital çözümü üç alanı kapsar: Araçtaki Yerleşik Ünite, bulut ve veri analitiği için web tabanlı portal. Filo operatörleri, ZF’den bu hepsi bir arada çözümü paket olarak satın alma veya bulut çözümüne kendi uyumlu Araç Üstü Üniteleriyle bağlanma ve üçüncü taraf bir çözüm olarak portal üzerinden bilgilere erişme olanağına sahiptir.

Karsan da ZF Bus Connect’i tercih etti

Yarım asrı aşan tecrübesiyle Türkiye’de Ticari Araç Üretim Merkezi konumunda olan Karsan, hem yerli hem de ihraç pazarlar için geliştirdiği elektrikli otobüs modelleriyle eMobilitenin öncülüğünü yapmaktadır. Firma ZF’den hali hazırda tedarik ettiği elektrikli sürüş sistemlerine ek olarak, yeni e-ATA serisi otobüslerinde, filolarının bütüncül bir ortamda yönetilmesini sağlayan ZF Bus Connect Bağlantı Çözümünü tercih etti ve bu sayede ZF ve Karsan arasında 360 derece hizmet konusunda büyük bir adım atıldı.

ZF Bus Connect çözümü

Her gün operasyona çıkan otobüs filolarından kesintisiz ve güvenilir geri bildirim almak için doğru ticari ve teknik raporlar gereklidir.

ZF Bus Connect uygulaması ile Gerçek Zamanlı İzleme, SoC (Batarya Şarj Durumu) İzleme, Veri Günlüğü ve Uzaktan Teşhis gibi birkaç temel fonksiyon sunar. Bu değerli veriler, Karsan’ın Ar-Ge, Satış ve Satış Sonrası Ekiplerini hem teknik hem de ticari açıdan geliştirmek için beslemenin yolunu oluşturacaktır. Ayrıca bu sayede Karsan, Kamu Filo İşletmecileri gibi kendi müşterilerine de filoya özel telematik özelliği sunmaya hazır hale gelecektir.

[ad_2]
Haber Kaynağı www.tasimacilar.com

Leave a Reply