[ad_1]
Seger, Automechanika İstanbul Fuarı’nda yeni inovatif ürünü AVAS’ı tanıttı.
Ulusal ve uluslararası ölçekte otomotiv endüstrisini bir araya getiren Automechanika İstanbul Uluslararası Otomotiv, Üretim, Dağıtım ve Tamir Fuarı, 2-5 Haziran tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.
Seger, Automechanika İstanbul Fuarı’ndaki 8’inci salon B140 numaralı stantda sektör profesyonelleri ile bir araya geldi. Yerli ve yabancı yüzlerce katılımcının ziyaret ettiği Seger standının yıldızı elektrikli otomobiller için tasarlanan AVAS (Akustik Araç İkaz Sistemi) oldu. Seger, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde otomotiv dünyasının yakından tanıdığı korna modelleri, halojen, minyatür ve Xenon (HID) ampullerden oluşan aydınlatma grubunun yanı sıra yurt dışı pazarına ihraç edilen akü ürünlerini sektör profesyonelleri ile buluşturdu.
Seger GM Tülin Tezer: “Automechanika İstanbul oldukça verimli geçti”
Automechanika İstanbul Fuarı’nın önemli bir iş geliştirme platformu olduğunu ve 2013’ten itibaren düzenli olarak katıldıklarını belirten Seger Genel Müdürü Tülin Tezer, “Pandemi sonrası ilk kez bu kadar geniş kapsamlı ve yoğun katılımcılı gerçekleşen fuar, ulusal ve uluslararası otomotiv yan sanayi endüstrisini bir araya getirmesi açısından özellikle katılımcılara önümüzdeki dönem için büyük fayda sağlayacaktır. Hem Türkiye’den hem de farklı ülkelerden birçok katılımcı ile görüşmeler gerçekleştirme fırsatı bulduk, yeni siparişler aldık. Fuarın bizim açımızdan oldukça verimli geçtiğini söyleyebiliriz. Gerçekleştirdiğimiz görüşmelerin yakın zamanda geri dönüşleri olmasını bekliyoruz. Eylül ayında Automechanika Frankfurt’a da katılacağız” dedi.
Seger GM Tülin Tezer: “AVAS yoğun ilgiyle karşılaştı”
Seger Genel Müdürü Tülin Tezer, fuarda elektrikli araçlar için tasarladıkları inovatif ürün AVAS’ı ilk kez tanıttıklarını söyledi ve sözlerini şöyle tamamladı:
“AR-GE aşamasında İstanbul Teknik Üniversitesi ile çalıştığımız AVAS (Akustik Araç İkaz Sistemi), elektrikli araçlarda suni bir ses oluşturarak yayalar açısından olası kazaları önlemeyi amaçlıyor. Elektrikli araçlarda içten yanmalı motor olmadığı için bu araçlar çok sessiz çalışıyor. Özellikle yayalar bir elektrikli aracın yaklaştığını fark edemiyorlar. Çevredeki araçlar için de bu bir kaza nedeni olabiliyor. Bunun için araç 30 kilometre hıza ulaşıncaya kadar suni bir sese ihtiyaç duyuluyor. AVAS da bu ihtiyaca yönelik geliştirilmiş yeni bir ürün. Tam ve yarı elektrikli araçlarda kullanılabilen bu ses simulasyon cihazı, içerisindeki CAN yazılımı sayesinde araç üreticilerinin özel isteklerine göre geliştirilebilecek. Yani otomobil üreticisi, istediği ses dosyasını ürüne tanımlayabilecek. AVAS için üretim bantlarımızı kurduk. İlk kez yerli aracımız TOGG’un SUV modellerinde yer alacak ve ardından seri üretimle otomotiv endüstrisine sunacağız.”
Haber Kaynağı www.tasimacilar.com