[ad_1]
Audi, performans ve günlük kullanım özelliklerini birleştiren ve 20 yılda pazara sunulan dört nesliyle station wagon standartlarının belirleyicisi olan RS 6 modeliyle ilgili 20 kısa bilgi yayınladı.
Audi, ilk olarak 2002 yılında pazara sunduğu ve bugüne kadar dört nesil boyunca sınıfının en iddialı modellerinin başında gelen RS 6 modelinin 20’inci yılı için bu modele özel 20 kısa bilgi yayımladı.
Modelin tasarımından sürüş özelliklerine, konforundan kullanılan parçalarına kadar ilgi çekici 20 kısa bilgi şöyle:
İlk olarak birinci nesil RS 6 modellerde kullanılmaya başlayan Dinamik Sürüş Kontrolü-DRC bugün hala aynı işlevsel prensiple mevcut nesilde de kullanılmaya devam ediyor.
RS 6’nın geniş yapısı, yakıt tankının değiştirilmesini ve daha uzun tank borularının kullanılmasına imkan veriyor. Geliştirme aşamasındaki prototip modellerin sürüşleri sırasında, yakıt ikmali yapılırken hava sıkışmasından kaynaklanan ve ”Tank mooing” olarak bilinen o komik ses, daha fazla boru kullanmaya el vermesi sayesinde seri üretimde ortadan kaldırıldı.
RS 6’nın şu anki neslinde, temel modelden farklı sadece üç parçası bulunuyor. Bunlar tavan, iki ön kapı ve bagaj kapağı.
RS 6’nın ikinci neslindeki motor, ön tarafta o kadar çok yer kaplıyordu ki, Audi, soğutma suyu deposunu alışılmadık bir konuma taşımak zorunda kaldı. Soğutma suyu seviyesini kontrol etmek için yolcu kapısının açılması gerekiyordu ve soğutma suyu seviyesi A sütununun altından okunabiliyordu.
RS 6’nın son neslinde ilk kez özel olarak sunulan “Kristal efektli Sebring Siyahı” isimli renk, adını, modelin ikinci neslinin katıldığı ilk yarış olan 14 Mart 2003’te düzenlenen SCCA (Sportscar Club of America)’nın Florida/Sebring’teki yarıştan aldı. Bununla birlikte, RS modellerinde, tanınmış uluslararası yarış pistlerine atıfta bulunan renkler bulunur.
RS 6’nın tüm nesillerinde çift turbo şarjlı motor kullanıldı.
RS 6, İlk neslinden itibaren, bugün de standart olarak sunulan, çift çıkışlı oval egzoz sistemini istikrarlı bir şekilde uygulayan ilk ve tek RS modeli olma özelliğine sahip.
Tüm RS 6 nesillerinde quattro dört tekerlekten çekiş özelliği bulunuyor.
RS 6’nın son neslinde yer alan LED farlar, aynı dönemin Audi A7’sinden alındı. Bu, RS 6’nın diğer A6 modellerinden görsel olarak çok farklı olduğu ve A6 ailesinde lazer ışık ile sipariş edilebilen tek model olduğu anlamına geliyor.
Ek soğutma, motor çalışmazken de kullanılabilen ek ısıtma gibi yardımcı büyük ünite ve teknolojiler, RS 6‘ın ikinci ve üçüncü neslinde planlanmış olsa da, müşterilerin bu çok ilgi duyduğu konfor özellikleri, daha fazla alan sunan son nesilde kullanılmaya başlandı.
RS 6’nin son nesli, tamamen siyaha boyanmış alaşım jantlar sunan ilk Audi modelidir.
RS 6, ikinci neslinin RS 6 plus versiyonundan bu yana, 300 km/s üzerinde hıza ulaşabilen otomobillerin dahil olduğu “high-speed club”ın bir üyesidir.
Yalnızca RS modellerine kullanılan alüminyum mat görünüm paketi, ilk nesilden bu yana RS 6 modellerinde kullanılıyor. Günümüzde bu paketin yanısıra, siyah ve karbon stil paketleri de sunuluyor.
RS 6 ilk neslinden itibaren geniş yapısıyla, rekabette öne çıkan bir görünüme sahip. Bu özelliği modele, daha büyük tekerlek çapları için alan sunarken, kaslı bir görünüm kazandırıyor ve daha sportif bir yol tutuşu sağlıyor.
Audi’nin en beğenilen iç tasarım renklerinden biri olan Konyak Kahve, ilk olarak 2004 yılında sınırlı sayıda sunulan birinci nesil RS 6 plus modelinde kullanıldı ve hala ilk nesile saygı niteliğinde, günümüzde de bir seçenek olarak yer alıyor.
RS 6’nın pazara sunulması ilk olarak Nürburgring’de gerçekleşti. Modelin ilk sürüşünü, Nürburgring’de 194 bin seyirci önünde gerçekleşen 24 saat yarışının bir bölümünde, 30 Audi bayi yetkilisi gerçekleştirdi.
RS 6 Avant, bir Avrupa pazarı otomobilinden küresel bir modele dönüşerek, dünyanın önemli büyük pazarlarında yer alma başarısı gösterdi. Üçüncü neslinden itibaren Çin’de ve dördüncü neslinden itibaren de Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada’da satışa sunuluyor.
İlk RS 6 nesli, Kuzey Amerika’da gerçekleştirilen Amerikan Le Mans Serisi (ALMS) programının Speed GT sınıfında kullanıldı. Randy Pobst ilk sezonu şampiyon olarak tamamlarken, takım arkadaşı Michael Galati ikinciliği elde etti.
RS 6’ın ikinci neslinde ilk kez “Pirelli Gürültü Engelleme Sistemi” (PNCS) kullanıldı. Bu özel lastiklerde kullanılan, lastik gövdesine entegre edilmiş poliüretan süngerler sayesinde düşük yuvarlanma sesi üreten sistem, titreşimlerin çoğunu emerek gürültü kirliliğini de önemli ölçüde azaltıyor.
Avrupa’daki tüm RS 6 müşterilerinin yarısı, RS 6’nın DNA’sından ve günlük kullanım için uygunluğundan yararlanmak amacıyla bir çeki demiri sipariş ediyor.
Haber Kaynağı www.tasimacilar.com