[ad_1]
6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında ödenen belirli bir kentsel dönüşüm kira yardım tutarı bulunuyor. Kanuna göre ödenen kentsel dönüşüm kira yardımının ne kadar olduğu merak ediliyor. Peki, 2020 Kentsel dönüşüm kredi yardımı nasıl alınır ve kaç TL oldu? İşte kentsel dönüşüm kira yardımı ile ilgili tüm detaylar…
Şehir şehir kira yardımı tutarları 2020
2019 yılında ödenen ve 2020 için de devam edilecek kira yardımı ödemeleri 715 tL ile bin 150 TL arasında değişiklik gösteriyor.
Buna göre, Bakanlık tarafından verilen kira yardımı tutarları ve şehirleri şu şekilde:
715 LİRA
Artvin, Bilecik, Bingöl, Bolu, Burdur, Çankırı, Erzincan, Gümüşhane, Hakkari, Kırşehir, Nevşehir, Sinop, Tunceli, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Ardahan, Iğdır, Yalova, Karabük, Kilis.
810 LİRA
Amasya, Bitlis, Edirne, Giresun, Isparta, Kars, Kastamonu, Kırklareli, Muş, Niğde, Rize, Siirt, Uşak, Yozgat, Aksaray, Şırnak, Osmaniye, Düzce.
905 LİRA
Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Çorum, Elazığ, Kütahya, Ordu, Sivas, Tokat, Zonguldak, Batman, Çanakkale.
995 LİRA
Aydın, Balıkesir, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Mersin, Kayseri, Kocaeli, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Sakarya, Samsun, Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa, Van.
Bin 85 LİRA
Adana, Antalya, Bursa, Konya.
Bin 150 LİRA
Ankara, İstanbul ve İzmir.
Kentsel dönüşüm kira yardımı almanın şartları
Kentsel dönüşüm kapsamında kira yardımı alabilmek için binanızın riskli yapı grubunda olduğu için yeniden yapılıyor olması koşulu mevcut.
Binanız için ilgili kurumdan “riskli bina raporu” alınmalı. Yaşanılan konumda kentsel dönüşüm uygulanıyorsa, binanın yeniden yapılması halinde kentsel dönüşüm kira yardımı alınabiliyor.
Kentsel dönüşüm kira yardımı için hak sahiplerinin gerekli belgeleri temin ederek, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüklerine başvurması gerekli.
Nasıl başvuru yapılıyor?
Hak sahipleri tarafından riskli olduğu tespit edilen yapılarda bulunan konut ve iş yerlerinde oturan vatandaşlar kira yardımından faydalanmak için, tahliye tarihinden itibaren bir yıl içinde veya riskli yapının yıktırıldığı tarihten itibaren üç ay içinde, riskli yapının bulunduğu şehirdeki Müdürlüğe/Belediyeye başvuruda bulunabiliyor.
Haber Kaynağı www.baretdergisi.com